Lipofilling, een techniek uit de plastische chirurgie

Dat een lipofilling een techniek uit de plastische chirurgie is zal niemand vreemd van opkijken. De naam is namelijk een combinatie van twee bekende plastisch chirurgische ingrepen. De naam liposuctie en het gebruik van fillers zal veel mensen bekend in de oren klinken. De lipofilling behandeling is een soort combinatie van deze beide behandelingen uit de plastisch chirurgie.

make upLiposuctie is een behandeling waarbij een plastisch chirurg vet uit delen van het lichaam kan wegzuigen om deze in volume af te laten nemen. Wanneer een chirurg fillers inspuit dan wordt dit juist gedaan om een deel van het lichaam toe te laten nemen. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan om holtes in het gezicht op te vullen. Lipofilling is een combinatie van beide technieken maar is beter en veiliger.

Wat is lipofilling?

Lipofilling met liposuctie en fillers vergelijken is eigenlijk niet de beste manier om de behandeling te beschrijven. Bij lipofilling wordt er vet uit bepaalde delen van het lichaam weggehaald om dit op andere plekken in te spuiten. Echter wordt bij deze techniek niet op een zo drastische manier vet verwijderd zoals dit bij liposuctie wordt gedaan. Hierdoor is het een stuk veiliger. Dit vet wordt vervolgens op andere delen van het lichaam ingespoten om, net zoals bij fillers, bepaald delen van het lichaam meer volume te geven. Echter wordt dit bij het gebruik van fillers gedaan met stoffen die chemisch zijn samengesteld en dus eigenlijk niet in het lichaam thuis horen. Je eigen vet hoort natuurlijk wel in je lichaam thuis en daardoor is lipofilling ook veiliger dan fillers.