Liposculptuur; vet verwijderen na afvallen

vet verwijderen liposculptuurVeel mensen zijn druk bezig met afvallen. Vaak wordt dit gedaan door een combinatie van veel fysieke activiteit (sport) en een dieet. Je moet dan goed op je eten letten. Vaak worden hier zeer goede resultaten mee behaald. Als iemand echt doorzet, dan zullen er vaak vele kilo’s kunnen worden verloren in de periode dat het dieet gevolgd wordt.

Toch is niet iedereen erg blij nadat ze afgevallen zijn. Natuurlijk is het leuk om een lager cijfer te zien als je op de weegschaal stapt, maar het kan zo zijn dat er op bepaalde plekken nog steeds vet aanwezig is. Denk bijvoorbeeld aan de buik, of aan de heupen. Dit stoort sommige mensen. Ze hebben zo hun best gedaan om af te vallen, en dat is ook gelukt, maar er is nog steeds veel vet op plekken waar ze het liever niet zouden hebben. Is hier een oplossing voor?

Liposculptuur om vet te verwijderen

Misschien heeft u wel eens van de term liposuctie gehoord. Dit is een ingreep uit de plastische chirurgie waarbij er vet op plekken kan worden weggehaald. Nu is liposuctie een wat verouderde term, tegenwoordig wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van Liposculptuur. Een nieuwe techniek waarmee er met grotere precisie vet kan worden verwijderd op de plekken waar vet aanwezig is. Deze nieuwe techniek is dan tegenwoordig ook eigenlijk de standaard geworden. Ook is het uitermate geschikt om vet weg te halen, bijvoorbeeld rond de buik. Toch is dit niet voor iedereen weggelegd. Een plastisch chirurg zal altijd eerst een afspraak willen maken voor een consultatie om te kijken of het mogelijk is. Mits dat het geval is, kan er worden overwogen om de ingreep uit te laten voeren. Laat u wel altijd goed adviseren over de risico’s van de ingreep door de arts of chirurg.