Naar de huisarts

medischDe vraag wanneer je naar de huisarts moet is eigenlijk vrij simpel te beantwoorden. Dit is namelijk het geval wanneer je ergens lichamelijk last van hebt.

De huisarts kan dan een diagnose stellen, een behandeling in gang zetten of doorverwijzen naar een medisch specialist. Toch moet je ook niet voor elk wissewasje een afspraak bij de huisarts Katendrecht maken.

De dokter is druk en heeft zijn of haar kostbare tijd ook nodig voor andere mensen die met problemen rondlopen. Daarbij helpt het de huisarts ook niet als je van iedere klein pijntje altijd een groot probleem maakt.

Het wordt hierdoor namelijk moeilijk om de juiste diagnose te stellen wanneer je wel last hebt van een serieuze aandoening.

Langs gaan op het spreekuur

Voor de meeste aandoeningen waar je last van kunt hebben is het voldoende om langs te gaan op het open spreekuur bij de huisarts. Iedere huisarts heeft dagelijks een dergelijk spreekuur. Je hoeft op deze tijdstippen geen afspraak te maken, maar kunt simpelweg bij de praktijk binnenstappen. Ook is japanse acupunctuur soms een optie, bespreek dit wel altijd met je huisarts!

De huisarts zal dan luisteren naar de problemen waar je last van hebt en aan de hand van symptomen een diagnose stellen. In de meeste gevallen kan de specialist meteen medicijnen voorschrijven of een ander advies geven waardoor het probleem snel opgelost wordt.

Vaak komt ook het advies om opnieuw bij de huisarts langs te gaan als de symptomen na een aantal dagen nog altijd aanhouden.

Afspraak bij de huisarts maken

Het kan ook zijn dat tijdens het spreekuur geadviseerd wordt om een aparte afspraak bij de huisarts te maken. De dokter heeft dan meer tijd en onderzoek nodig om de juiste diagnose te kunnen stellen.

Zelf concluderen dat je met een aparte afspraak naar de huisarts moet is ook mogelijk. Als je bijvoorbeeld iets mankeert waarbij je met spoed een behandeling of diagnose nodig hebt. Je kan hard gevallen zijn en wilt graag weten of een enkel verstuikt of gebroken is.

Het kan ook dat je een wond hebt die gehecht moet worden. In dat geval kan je natuurlijk niet op het spreekuur de volgende dag wachten. Je belt dan eerst met de huisartsenpraktijk om direct een afspraak in te plannen.