schoonmaak

Onzichtbaar vuil schoonmaken met een stoomreiniger

Heb jij ook zo’n hekel aan schoonmaken in je huis? Toch is het echt belangrijk om dit regelmatig te doen. Het geeft niet alleen een fris gevoel, maar zorgt ook voor hygiëne in je woning. Dat is natuurlijk wel belangrijk voor je gezondheid.

De meeste mensen halen wekelijks de stofzuiger door het huis en maken het sanitair schoon. Met een stofzuiger kun je het oppervlakte vuil zeker schoon krijgen, maar er blijft altijd ook nog wat vuil achter. Daar kun je met een stofzuiger weinig aan veranderen. Met een stoomreiniger is dit wel mogelijk.

schoonmaakDit klinkt als een heel professioneel apparaat, maar je kunt dit bij veel winkels aanschaffen. De prijzen vallen overigens behoorlijk mee, je kunt al voor een paar tientjes een stoomreiniger aanschaffen. Alhoewel er uiteraard ook duurdere modellen zijn met betere functionaliteiten voor een extra schone woning, in Dit artikel lees je meerdere reviews van verschillende modellen. Een aanrader om eens een kijkje te nemen!

Milieubewust schoonmaken

Bij het schoonmaken denken mensen al snel aan sterke chemische schoonmaakmiddelen. Dat is een optie, maar met een stoomreiniger worden deze middelen helemaal niet gebruikt.

De stoomreiniger heeft alleen water en stroom nodig om de stoom op te wekken. Het reiniger met een stoomreiniger is dus een hele milieubewuste manier van schoonmaken. Je helpt de wereld er dus een stukje groener door te worden!

Nare geurtjes verwijderen met de stoomreiniger

Een ander bijkomend voordeel van de stoomreiniger is je door te reiniger met stoom ook nare geurtjes kunt verwijderen. De stoom werkt namelijk ontgeurend. Dat is handig als je bijvoorbeeld een nare lucht in de bank hebt zitten. Denk aan de lucht van een hond of zelfs van sigaretten rook.

Verschillende soorten stoomreinigers

Zoals we eerder al aangaven klinkt een stoomreiniger als iets wat professionele schoonmaakbedrijven gebruiken. Toch is het een apparaat dat je in steeds meer huishoudens in Nederland tegenkomt.

Er zijn veel verschillende merken en types beschikbaar van kleine stoomreinigers die bedoeld zijn voor meubilair tot stoomreinigers die eruit zien als stofzuigers en gebruikt kunnen worden voor veel verschillende toepassingen. Bij de betere stoomreinigers worden ook opzetstukken geleverd waarmee het eenvoudig is om bijvoorbeeld bekleding of de vloer schoon te krijgen.