catering bruiloft

Trouwen? Let ook op de catering

Het regelen van een bruiloft doe je niet even in een halfuurtje en er komt een heleboel bij kijken. Er moeten met heel veel dingen rekening gehouden worden: het budget, de gasten, de locatie en natuurlijk ook het eten. Hopelijk kan ik jullie in dit artikel wat meer wegwijs maken met de focus op dat laatste. Het kan namelijk best moeilijk zijn om een geschikte catering te vinden en misschien hebben jullie geen idee waar jullie überhaupt moeten beginnen.

De eerste stap is eigenlijk het budget bepalen voor alles rondom de bruiloft, dus ook de catering. Hoeveel het geld het zal kosten hangt vooral bij de catering natuurlijk heel erg af van het aantal personen, dus het is goed om in verband hiermee ook een gastenlijst op te stellen. Voor als geen van jullie beide een idee heeft hoe duur een catering nou ongeveer kost, dan raad ik aan gewoon alvast wat rond te neuzen op het internet en naar de prijzen te kijken.

Kies iets dat jij lekker vind

catering bruiloftDaarna  is het goed om te kijken wat jullie lekker vinden en waar jullie van houden wat betreft eten. Je wilt natuurlijk wel catering waar jullie van kunnen genieten. Veel caterings hebben een ruim assortiment van eten en daarom zal er altijd wel iets lekkers tussen zitten, maar toch is het goed om precies te weten wat de pot wel en niet schaft. Ook hebben veel caterings wel een keuzebuffet. Zo is er misschien een buffet gericht op vlees of er is zelfs een buffet gericht op vegetarisch eten.

Houdt hierbij ook een beetje rekening met de gasten. Ga na of er vegetariërs zijn en er zijn vast ook mensen met een allergie. Vraag het desnoods bij iedereen na of ze ‘bijzonderheden’ op dit vlak hebben en zorg hierbij dat je ook eten hebt wat hun zint zodat ook zij het na hun zin hebben en lekker kunnen eten. Denk hier dus eerst over na. Uiteraard kunnen jullie ook allemaal dingen in het buffet doen waarvan jullie ze nooit ophebben. Dat kan ook een leuke ervaring zijn, maar zorg er in ieder geval voor dat u een beetje een richtlijn hebt van wat jullie willen qua catering. Meer lees je trouwens op: weddingplannen.nl

Op zoek naar een cateringbedrijf

Hierna is het tijd om echt op zoek te gaan. Het is misschien handig dat het cateringbedrijf dichtbij de locatie zit waar de bruiloft is, maar dit is geen vereiste aangezien catering eigenlijk wel gewoon bereidt zijn om waar dan ook heen te reizen. Als jullie nog een catering hebben waarmee (één van) jullie eerder goede ervaring(en) mee heeft gehad dan kunnen jullie in principe deze gewoon bestellen. Daar is niks mis mee en zo weten jullie zeker dat het qua catering wel goed zit.

Voor een onbekend cateringbedrijf gaan is natuurlijk ook niet verkeerd, al raad ik wel aan om wat recensies te lezen, zodat jullie een beeld krijgen van het bedrijf. Pak er zoveel mogelijk sites bij, zodat jullie van zoveel mogelijk mensen met andere visies een mening horen en een goed beeld kunnen krijgen.Ook kennen jullie misschien mensen die ervaring met een bepaalde catering hebben en er is niks mee om deze mensen hun mening te vragen.