Wanneer moet je naar de huisarts?

artsDe huisarts is ook wel de eerstelijns hulpverlening. In Nederland zijn er vele huisartsen, waar men terecht kan. Meestal staat u ingeschreven bij een bepaalde huisarts in de buurt van uw woonadres. Wanneer is het tijd om naar de huisarts te gaan?

Klachten

Wanneer iemand zich zorgen maakt over bepaalde zaken of klachten heeft dan is het altijd verstandig om de huisarts Zuidplein te bezoeken. Er is eigenlijk geen situatie denkbaar waarbij het beter is om niet naar de huis arts te gaan. De taak van de huisarts is immers om gezondheidsproblemen te signaleren en daar actie op te ondernemer. In bepaalde gevallen zal er medicatie worden voorgeschreven, of zal de huisarts een doorverwijzing geven naar een specialist.

De huisarts wordt overigens altijd vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. Dit gaat dus ook niet ten kosten van het eigen risico, hier bestaan nog wel eens misverstanden over. Als u dus klachten heeft, lichamelijk of geestelijk, dan is een bezoek aan de huisarts altijd een goed idee. Mocht er toch niets aan de hand zijn, dan zal de huisarts dit ook signaleren en kunt weer rustig slapen. Als er toch echt iets aan de hand blijkt te zijn, bent u blij dat u toch gegaan bent. Twijfel dus nooit aan een bezoek aan de huisarts!

Goede voorbereiding

Bij bepaalde klachten kan het soms lastig zijn om alles te onthouden. Daarom is het belangrijk om uzelf goed voor te bereiden. Schrijf alle klachten en bijbehorende tijdstippen op, zo kan de huisarts ook een beter beeld krijgen van de klachten en beter inschatten wat het probleem zou kunnen zijn. Een goede voorbereiding zorgt er dus voor dat je betere zorg krijgt. Bereid je dus goed voor, voordat je naar de huisarts gaat.